Angelo Boonman wil goede lijn doortrekken

SAS VAN GENT - Boonman (31) is net terug uit Turkije, waar hij zich met de andere Nederlandse scheidsrechters voorbereidde op de tweede competitiehelft. Op het zesdaags trainingskamp werd niet alleen aan de conditie gewerkt. Ook werd de eerste seizoenshelft geevalueerd. "We hebben het goed gedaan met hier en daar een aandachtspunt zoals buitenspel of een rode kaart. We hebben de beelden nog eens bekeken", aldus Boonman. Volgens de Zeeuws-Vlaming zal er in de tweede competitiehelft attenter gekeken worden naar overtredingen op de enkels.
In januari 2010 promoveerde Boonman tot internationaal assistent-scheidsrechter. Daardoor debuteerde hij zelfs in het hoofdtoernooi van de Champions League. Boonman was met scheidsrechter Kevin Blom actief bij MSK Zilina tegen Spartak Moskou. "Dat was toch wel het hoogtepunt dit seizoen". Daarvoor was Boonman al ingezet in de Europa League.
Komende week wordt de competitie in de Eredivisie hervat. Boonman is aangesteld bij het inhaalduel tussen FC Twente en Heracles Almelo.