Kloetinge uitgeschakeld in districtsbeker

OOST-SOUBURG - Kloetinge kwam in het uitduel tegen Roosendaal twee keer op voorsprong, maar dat was dus niet genoeg voor de zege. Na iets meer dan een halfuur spelen zette Mark Schuit Kloetinge op voorsprong, maar vier minuten later kwamen de Brabanders op gelijke hoogte. Nadat Daan Esser de Bevelandse ploeg na iets meer dan een uur spelen op 1-2 had gezet leek Kloetinge de wedstrijd te gaan winnen, maar een treffer van Roosendaal in de 85e minuut zorgde ervoor dat er strafschoppen genomen moesten worden. Roosendaal nam die beter. "We waren de betere ploeg, maar in de beker weet je het nooit", zei trainer Cees Houtepen van Kloetinge na afloop. "Jammer, want bij winst hadden we in de volgende ronde waarschijnlijk tegen Hoek gespeeld. Dat is altijd een mooi affiche." Kloetinge was de afgelopen twee seizoenen nog halve finalist in het bekertoernooi en haalde één keer de finale.
Goes Zondag tweedeklasser Goes bekerde wel verder. Het thuisduel tegen VVC'68 werd eenvoudig met 7-2 gewonnen. Ray Kroon, Lunven Vermeer en Kyle Doesburg scoorden allen twee keer. Gert-Jan van Leiden maakte de andere Goese goal.