Zorgen nemen toe voor RCS

OOST-SOUBURG - RCS kwam na 27 minuten spelen nog wel op een 1-0 voorsprong via een doelpunt van Joey van der Zweep. Daarna ging er veel mis bij de Oost-Souburgers. Twee minuten na de openingstreffer kwam Geldrop via Tugberk Yildirim.Vijf minuten later zette Wesley Blugers de bezoekers op een 1-2 voorsprong. RCS mocht van geluk spreken dat Sercan Ozcan in de 38e minuut een penalty mistte. Na rust besliste Geldrop de wedstrijd. In de 71e minuut tekende Plugers met zijn tweede treffer voor de 1-3. In blessuretijd zette Brian Vermeer de 1-4 eindstand op het bord.
Het betekende voor RCS al weer de negende nederlaag van het seizoen. De laatste overwinning dateert van 26 september van het vorige jaar. De Walcherse club zag RKJVV, directe concurrent in de strijd tegen degradatie, winnen waardoor RCS nu alleen op de laatste plaats staat.
In dezelfde klasse boekte VC Vlissingen wel een overwinning. In Best werd met 2-0 gewonnen van Best Vooruit. Tien minuten voor rust zette Sinan Coban de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Pas in blessuretijd van de wedstrijd besliste VC Vlissingen het duel via Khalid El Hattach in zijn voordeel. Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Roy Hendriksen naar de vijfde plaats. De wedstrijd begon 25 minuten later omdat grensrechter Johan le Conté van VC Vlissingen in de bus onwel werd.