Goal Hans van de Haar velt Hoek

SPAKENBURG - In een spannende wedstrijd bleef het lange tijd 0-0, maar Van de Haar schoot een vrije trap feilloos binnen en velde daarmee het vonnis over Hoek. Na het doelpunt probeerde Hoek de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet. Spakenburg-speler Richard Rademaker moest daarbij aan de noodrem trekken. Hij werd (na een tackle van achteren) in blessuretijd uit het veld gestuurd met een rode kaart.
"We speelden niet eens slecht, maar voor de zoveelste keer dit seizoen waren we aanvallend onmachtig", aldus aanvoerder Jos van Nieuwstadt. "Als dan de 1-0 valt, dan denk je: het is klaar. Er moet een wonder gebeuren willen wij hier scoren."
Hoek is door de nederlaag dieper in de problemen gekomen omdat concurrent Sparta Nijkerk op eigen veld met 3-1 won van koploper Rijnsburgse Boys. Hekkensluiter ARC verloor wel. Hoek staat nu op de voorlaatste plaats met zeventien punten uit achttien duels.
"Komt het nog goed? Wij hebben kwaliteit, maar ik heb ook al gezegd dat een goede spits halen geen garantie is voor het maken van doelpunten. Hij is ook afhankelijk. Wij hebben echt nog wel vertrouwen, maar het werkt natuurlijk niet motiverend als je ongelukkig verliest", zegt Van Nieuwstadt.
Spakenburg is na de zege weer koploper in de Topklasse.
Middenvelder Kim van Brabander maakte zijn competitiedebuut voor Hoek. De Belg is in de winterstop overgekomen van de Belgische Tweede Klasser Standaard Wetteren.