Hendriksen: "Hij voelde zich bedreigd"

NUENEN - Oostrom legde het duel bij een 2-1 stand voor Nuenen stil. De wedstrijd begon ook tumultueus. Al in de eerste minuut werd Dangelo Martien uit het veld gestuurd. Martien had in de ogen van de scheidsrechter een doorgebroken speler onderuit gehaald in het strafschopgebied. De penalty werd benut door Van de Gevel. Twee minuten later zorgde Khalid El Hattach voor de gelijkmaker. In de tiende minuut scoorde Van Maasakker het tweede doelpunt van Nuenen.
Reactie Roy Hendriksen "De scheidsrechter was erg ongelukkig vanaf de eerste minuut. Dat leidde af en toe tot irritaties over en weer. Kort na rust zag hij een overtreding van Nuenen over het hoofd. Uiteindelijk legde hij het spel stil en toen ging onze aanvoerder Denny ter Steege verhaal halen. Vanaf dat moment had hij het niet meer in de hand. Hij voelde zich bedreigd", aldus VC Vlissingen-trainer Roy Hendriksen.
Ter Steege werd met twee gele kaarten uit het veld gestuurd. Daarna volgde een afkoelingsperiode. Volgens Hendriksen hadden VC Vlissingen en Nuenen afgesproken om de wedstrijd rustig uit te spelen. "We hadden niet de illusie om met negen man nog tot 2-2 te komen en we hebben geen zin om voor het restant hiernaar toe te komen. Maar de scheidsrechter dacht er anders over".
Scheidsrechter Ingmar Oostrom (21) uit Oudewater was niet bereikbaar voor commentaar.