Handicap geen belemmering voor Van der Meij

HEINKENSZAND - Van der Meij werd afgelopen weekend derde in het Zeeuws kampioenschap in Heinkenszand in de Z2-klasse. Ook haalde ze daar met Caruso H. een tweede plaats in de Kür op muziek.
Van der Meij rijdt met aangepaste muziek. "De maker van de kür zorgt ervoor dat ik de ondertonen goed hoor. Dan kan ik het toch goed verstaan." Eén keer ging het niet goed, toen een traktor de kür van Van der Meij verstoorde. "Ik was het toen even kwijt. Bij het afgroeten ging het mis."
In tegenstelling tot andere deelnemers in de dressuursport, kan Van der Meij door haar handicap geen gebruik maken van een voorlezer. "Als ik op een dag tien proeven moet rijden, moet ik die allemaal uit mijn hoofd leren. Dat is niet erg. Ik neem er de tijd voor."
Van der Meij (26) werkt als stalmeester bij manege Balans in haar woonplaats Dreischor. Ook traint ze enkele paarden. Met Winsor hoopt ze over twee jaar in de Grand Prix te kunnen starten. Winsor werd al eens Zeeuws kampioen in de M2-klasse en volgens Van der Meij heeft Winsor aanleg om op een hoger niveau te kunnen rijden.