Tessa Baaijens droomt van Paralympics

HEINKENSZAND - "Als ik iets wil, dan zal ik er alles aan doen om het te bereiken."
In september 2002 vergat Baaijens-Van de Vrie haar cap op te zetten, toen ze met haar paard Mai Tai aan een - op het oog - onschuldig ritje begon. Het paard gleed echter uit met desatreuze gevolgen voor de toen 22-jarige Baaijens-Van de Vrie. Ze kwam met haar hoofd op de straat terecht en liep onder andere een schedelbasisfractuur op, waardoor ze kampt met ernstige coördinatie- en concentratieproblemen. Ook heeft ze lichamelijke functiebeperkingen.
Met hulp van familie en vrienden kan Baaijens-Van de Vrie haar geliefde dressuursport inmiddels weer beoefenen. Ze rijdt met een aangepast zadel en gebruikt speciale teugels omdat ze minder kracht in haar armen heeft. En ze mag een zweep gebruiken vanwege minder kracht in haar benen.
De sportieve prestaties zijn goed. Bij Jumping Amsterdam eindigde Baaijens-Van de Vrie met Riana op de derde plaats in de Kur op muziek. Eerder was ze de sterkste bij Jumping Indoor Maastricht en vorige week haalde de Bevelandse een persoonlijke topscore bij een kwalificatiewedstrijd voor Indoor Brabant.
In september 2011 hoopt Baaijens-Van de Vrie aan het Europees kampioenschap deel te nemen. Daarna wil ze proberen om zich te plaatsen voor de Paralympics van 2012 in Londen.