ATB Team X-treme steeds professioneler

GOES - In Goes werden woensdagavond zo'n veertig renners en rensters voorgesteld die dit seizoen aan nationale en internationale wedstrijden gaan deelnemen.
Het gaat goed met de Zeeuwse mountainbikevereniging. De club heeft veel jeugdleden en mag op 4 juni van dit jaar op het Patrick Tolhoek Mountainbikeparcours in de Boswachterij Westerschouwen het jeugd-NK organiseren. Voorzitter Patrick Vader: "We krijgen steeds meer leden die wedstrijden willen rijden, daar moet je je organisatie op aanpassen. We kunnen niet de faciliteiten bieden zoals de commerciële teams dat doen, maar we kunnen er wel zo dicht mogelijk tegenaan gaan zitten."
Tijdens de ploegenvoorstelling werden ook de twee trofeeën van de vereniging uitgereikt. De beste Zeeuws mountainbiker van dit moment, Marco Minnaard uit Wemeldinge, kreeg voor zijn prestaties in 2010 de Bart Brentjens Trofee. Minnaard rijdt als belofte voor het Rabo-Giant Offroad Team en presteerde ondermeer goed tijdens wereldbekerwedstrijden en het WK. Secretaris Jan Slager van X-treme kreeg de Patrick Tolhoek Trofee voor zijn jarenlange verdienste voor het Zeeuwse mountainbiken.