Weer verlies voor VC Vlissingen en RCS

OOST-SOUBURG - In Breda kwam VC Vlissingen al vroeg op achterstand. In de derde minuut al opende JEKA de score. De Walcherse formatie kwam een minuut of tien later via Randy de Dreu op gelijke hoogte. De 1-1 tussenstand bleef tot de 65e minuut op het scorebord, tot JEKA op een 2-1 voorsprong kwam en daarmee ook de wedstrijd besliste. VC Vlissingen zakt door het verlies richting het rechterrijtje.
RCS leed in Oost-Souburg een ruime nederlaag. Longa deelde voor rust binnen twee minuten twee zware klappen uit aan de thuisclub. Bram Somers en Stijn van Sommeren tekenden in de 35e en 36e minuut voor respectievelijk de 0-1 en 0-2. Diezelfde Somers tekende nog voor rust voor de 0-3, wat ook de eindstand bleek. Met tien punten uit 15 wedstrijden blijft RCS laatste. Concurrent RKJVV boekte een zege, waardoor Nulandia nu voorlaatste staat met een voorsprong van vijf punten op RCS.
Tweede klasse Terneuzen ging in de topper tegen TSC onderuit. In Oosterhout gingen de Zeeuws-Vlamingen met 4-3 onderuit. Door het verlies ziet Terneuzen TSC over zich heen gaan op de stand en zakt het naar de derde plaats. De achterstand op koploper Goes, dat Moerse Boys met 4-0 versloeg, is opgelopen tot acht punten. Terneuzen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.