Minderhoud en Van der Meet winnaars gala

GOES - sportman
Hans Peter Minderhoud won in 2010 met de Nederlandse dressuurploeg goud op de wereldruiterspelen in Kentucky (VS). Minderhoud bleef in de sportverkiezing turner Carlo van Minde uit Goes en zwemmer Stefan de Die uit Terneuzen voor.
sportvrouw
Bij de vrouwen won Angelique van der Meet uit 's-Heer Abtskerke de sportverkiezing voor judoka Tess van 't Westende uit Vlissingen en dressuuramazone Thamar Zweistra uit Schore. Van der Meet won in 2010 drie internationale tennistoernooien waaronder het Thermphos-toernooi in Middelburg.
sportploeg
De beste sportploeg volgens de jury is het D1-team van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) uit Kortgene. JVOZ eindigde op de zevende plaats in de eerste divisie, het hoogste nationale niveau in het jeugdvoetbal. De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen en de basketballers van BC Vlissingen waren ook genomineerd.
aangepaste sport
De minste verrassing was de verkiezing bij de aangepaste sporters. Want daar zag het publiek dezelfde winnaars als in 2010. Zitskiër Kees-Jan van der Klooster uit Vlissingen won in de categorie lichamelijke beperking. Van der Klooster deed mee aan de Paralympics in Vancouver. Wielrenner Joannathan Duinkerke uit Goes won in de categorie verstandelijke beperking. Duinkerke werd Nederlands kampioen op de weg en pakte de nationale titel tijdrijden.
sporttalent
Zeiler Igor van Zalinge uit Vlissingen werd uitgeroepen tot sporttalent van het Jaar. Van Zalinge werd Europees kampioen in de Flash-klasse.
Rinus van de Ven
Motocrosser Rinus van de Ven uit Vlissingen kreeg een prijs voor alle prestaties in zijn korte carriere. Van de Ven (22) heeft een punt achter zijn loopbaan gezet na een ernstig ongeluk waarbij hij zijn rug op meerdere plaatsen brak.
jury
De sportprijzen werden voor de 22e keer uitgereikt. De jury bestond uit Marja Noordhoek (SportZeeland), Tonnie Veerman (SportZeeland en bedrijfsleven), Cor Moerman (CIOS), Patrick Tolhoek (oud-wielrenner), Anjolie Engels (atlete), Jan Dagevos (PZC), Michel van Sluijs (Omroep Zeeland).