JVOZ doet niet onder voor NAC en Roda JC

KORTGENE - JVOZ D1 (11/12 jaar) eindigde vorig seizoen op de zevende plaats en dat was voor het provinciaal sportorgaan SportZeeland reden genoeg om het elftal uit te roepen tot Sportploeg van het Jaar 2010. Dat elftal komt inmiddels bij de C-junioren uit.
Het huidige D1-elftal van JVOZ speelt nog steeds in de eerste divisie. “Het is aanpoten, maar het gaat steeds beter. Sommige jongens speelden vorig seizoen nog hoofdklasse”, zegt trainer Gérard de Nooijer.
Afgelopen weekend won JVOZ D1 in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 van VVV/Helmond Sport D1. Door de zege staat JVOZ D1 op de achtste plaats in de stand. De doelpunten werden gemaakt door Godfried Roemerato, Ewoud van Troost (2x) en Rick van Drongelen. Op eigen veld werd ook al gewonnen van NAC Breda D1 en Roda JC D1. Van koploper PSV D1 werd maar nipt verloren (2-1).
“Dit is een groep met veel passie en alle jongens willen vooral beter worden”, zegt De Nooijer. Het blijft gissen naar hoeveel jongens op termijn de overstap naar een profclub kunnen maken. “ De puberteit komt eraan en sommige jongens zijn nog maar net begonnen aan het voortgezet onderwijs. Dat is al een grote stap in hun leven”, aldus De Nooijer. Hij hoopt dat twee a drie jongens over enkele jaren de stap kunnen maken naar een profclub.
Bij de JVOZ spelen voetballers uit heel Zeeland. Het doel van de JVOZ is om zoveel mogelijk spelers door te laten dromen naar het betaalde voetbal.