Bruse Boys hoopt op dispensatie van de KNVB

BRUINISSE - Van Oeveren tekende in 2009 een driejarig contract bij (toen nog) tweede klasser Bruse Boys. Zonder probleem, want Van Oeveren beschikt over het diploma TC-2 waarmee hij tot en met de tweede klasse mag trainen. Omdat Bruse Boys promoveerde naar de eerste klasse, kreeg de club dispensatie voor Van Oeveren. Dat staan de reglementen toe. Voor het tweede seizoen geldt dat niet. Btruse Boys staat nu op de negende plaats, waarmee het virtueel veilig is.
"Als Bruse Boys nu geen dispensatie krijgt, hebben we een groot probleem", aldus voorzitter Jacob Muller van Bruse Boys. "Dan zijn we moreel verplicht om Ronald door te betalen. Ook moeten we op zoek naar een trainer, die wel bevoegd is."
Van Oeveren mag alleen bij een eerste klasser werken als hij over het diploma TC-1 beschikt, maar hij twijfelt om op cursus te gaan. "Voetbaltechnisch durf ik het wel aan, maar het gaat me heel veel vrije dagen kosten."
Bruse Boys en Van Oeveren hebben goede hoop dat de kwestie met een sisser zal aflopen. Over enkele weken hoopt de club duidelijkheid te hebben.