"Johnny Schot is gewoon een baas"

HOEK - Volgens arbiter Kayis uit Rotterdam ging Siereveld de fout in. "De rugnummer vier van Hoek (Siereveld) maakte een inschattingsfout waardoor hij met zijn arm de bal wegslaat", aldus Kayis, die zeker was van zijn beslissing. "Ik schampte de bal inderdaad met mijn knokkels. Het was geen inschattingsfout, want ik had de bal. Het ging allemaal in een beweging. Onterechte strafschop", zegt Siereveld.
Negen minuten voor tijd kreeg Hoek een strafschop omdat een vrije trap van John Schot in de muur van Rijnsburgse Boys belandde. Daarbij kreeg een van de spelers de bal tegen zijn handen. "Iedereen staat in de muur met de handen voor het gezicht. Ook dit was een onterechte strafschop", aldus Siereveld. Kayis heeft een andere lezing. "De muur stond in het strafschopgebied. Er gingen een paar armen omhoog en als de bal daar tegenaan geschoten wordt, is het een strafschop. Ook hier geen twijfel."
De strafschop leverde Hoek geen treffer op want Tim Orlowski stopte de inzet van John Schot. "Of hem iets kwalijk neem? Nee, want Johnny is gewoon een baas", aldus Giovanni Siereveld.
Hoek - Rijnsburgse Boys eindigde in 1-1 door doelpunten van Ferry Alfons (3e minuut), Bart Freke (strafschop, 73e). Hoek blijft laatste in de Topklasse.