Mogelijke degradatie geen ramp voor RCS

OOST-SOUBURG - Trainer Michel Leonhart geeft als reden aan dat hij met een andere ploeg speelt omdat enkele spelers gestopt zijn of verhuisd zijn naar een andere club. Daarbij doelt hij op Dennis en Gerard de Nooijer, die gestopt zijn. Khalid El Hattach, Said Bouzambou, Salim Ben Sellam, Alwin van Ham en Roy Sallet zijn van club veranderd. "De huidige selectie is nog jong. Sommige jongens kunnen in de toekomst wel op dit niveau spelen, maar zijn nu nog onervaren", aldus Leonhart, die aan het einde van dit seizoen vertrekt.
Hoe de selectie van zijn opvolger Dennis de Nooijer eruit ziet, is nog niet bekend. Volgens voorzitter Wessel Vermeulen wordt er door verschillende verenigingen aan spelers van RCS getrokken. "Dat is niet leuk voor ons, maar daar hebben we mee te maken. Er wordt geld geboden en spelers maken elkaar gek."
RCS heeft nog tien duels om zich veilig te spelen. Sportief gezien zou degradatie niet leuk zijn volgens Vermeulen, maar het is "geen slechte zaak". "De intentie is om in de eerste klasse te blijven. Als dat niet lukt, wil RCS een stabiele tweedeklasser zijn." Daarnaast wil RCS volgens Vermeulen vooral een gezonde en gezellige club zijn. "Niet zoals andere verenigingen waar volop geld ingepompt wordt. Die zie ik als eendagsvliegen."