Pennings: “Absoluut een gevoelige tik”

HOEK - Hoek staat na de nederlaag tegen de concurrent Flevo Boys nog vaster op de laatste plaats en handhaving in de Topklasse lijkt onmogelijk geworden. "Als de realistisch bent hebben we onze kansen nu wel verspeeld ja", zegt doelpuntenmaker Niels de Loof. "In voetbal kan alles, maar de kans dat we het nog redden is miniem".
Spanning Hoek speelde vooral in de eerste helft tegen Flevo Boys matig en trainer Pennings wijt dat aan het belang van de wedstrijd. "Je kon zien dat sommige jongens te gespannen waren en dat is jammer. In de tweede helft ging dat wel een stuk beter."
Leegloop Mocht Hoek inderdaad naar de hoofdklasse degraderen dan staat de club volgens De Loof een leegloop te wachten. "De onderhandelingen lopen nog, ook bij mij, maar veel jongens voetballen voor de topklasse bij Hoek. Het is voor mij dan ook ondenkbaar dat de selectie grotendeels intact blijft als we degraderen. In mijn ogen zijn veel jongens ook gewoon te goed om in de hoofdklasse te spelen", aldus De Loof. Van de huidige selectie hebben Josimar Pattinama, Ferry Alfons en Giovanni Siereveld al aangegeven de club trouw te zullen blijven. Jorg van Nieuwenhuijzen, aanvoerder Jos van Nieuwstadt en Hoessein Bouzambou verlaten de club.