KNVB legt VC Vlissingen zwaardere straf op

VLISSINGEN - Ook de geldboete is verhoogd; van tweehonderd naar driehonderd euro.
Vlissingen kan niet meer in beroep gaan bij de KNVB. De club beraadt zich op verdere stappen. "Dit is allemaal nog zo vers. We hebben vrijdag pas de brief van de bond gehad. We moeten het nog bespreken", aldus secretaris Kees Lindenberg. Vlissingen werd bestraft voor het staken van het duel tegen Nuenen omdat het gedrag van spelers en supporters niet door de beugel kon.
Volgens de KNVB is Vlissingen in herhaling gevallen en wordt dat zwaarder bestraft. "We worden als recidivist gezien", aldus Lindenberg.
De club is nu door de KNVB twee keer schuldig bevonden aan het staken van een wedstrijd. De eerste keer was op 14 maart 2010 toen het uitduel tegen Geldrop gestaakt werd. Na een dubbele beenbreuk van Vlissingen-speler Raymond Wolff liepen de gemoederen op en rond het veld op. De KNVB strafte de club destijds met een kleinere geldboete en één punt in mindering. De zware blessure van Wolff werd als verzachtende omstandigheid gezien.
Opvallend is dat de tuchtcommissie van de KNVB nu niet had opgemerkt dat Vlissingen eerder schuldig was bevonden. Dat kwam pas aan het licht toen de zondag eerste klasser beroep aantekende tegen de straf die was opgelegd na het gestaakte duel tegen Nuenen. Toen merkte de beroepscommissie van de KNVB op dat Vlissingen eerder bestraft was.
In de stand van de eerste klasse c heeft Vlissingen nu 26 punten uit 17 duels. De club blijft op de vijfde plaats staan.