Bram de Kort wint Omloop van de Braakman

PHILIPPINE - De Kort maakte deel uit van een kopgroep van twaalf renners. Hij ontsnapte ongeveer tien kilometer voor de finish. Tim Nederlof (Rojo Specialized) won de sprint van de achtervolgers en werd tweede voor Geert van der Weijst (Het Snelle Wiel), de winnaar van vorig jaar.
De wedstrijd telt mee voor de clubcompetitie.
verslag Om twaalf uur begonnen 192 renners aan de 42e editie. Door de wind werd het peloton in de eerste omloop uit elkaar geslagen. Na 35 kilometer reden 58 renners voorop met een voorsprong van 1.00' op de tweede groep. Bij de koplopers onder andere de winnaar van 2010 Geert van der Weijst uit Reusel en de Zeeuwen Marco Minnaard (Wemeldinge), Jacob Wijnstra (Heinkenszand) en Huub van Noorden (Yerseke).
Brian van Goethem uit Sluiskil is niet van start gegaan. De coureur van De Dommelstreek heeft last van een ontsteking aan zijn zitvlak. Hij wil geen risico nemen met het oog op de ZLM tour op zaterdag 16 april. Van Goethem is opgenomen in de nationale beloftenselectie voor die wedstrijd.
De wind hield behoorlijk huis in de wedstrijd, want na tachtig kilometer waren al negentig renners niet meer in koers. Vooraan rijdt een groep van 38 renners, gevolgd op 1.30' door een groep van veertien renners. Huub van Noorden is afgezakt naar de tweede groep. Wijnstra en Minnaard maken nog altijd deel uit van de voorste groep. Daarin rijdt ook Johnny van Diermen uit Bunschoten-Spakenburg, die in 2010 tweede werd achter Van der Weijst.
Na 110 kilometer rijden veertien renners voorop met een voorsprong van 1.20'. Marco Minnaard en Geert van der Weijst maken deel uit van de kopgroep.
Van Hemert Groep is met drie renners goed vertegenwoordigd. Bram de Kort, Gertjan Immerzeel en Jorn Knops maken de dienst uit in de kopgroep, die dertig kilometer voor de meet nog maar uit twaalf renners bestaat. Marco Minnaard uit Wemeldinge moest lossen. De twaalf leiders hebben 0.50' voorsprong op vijf achtervolgers. Daarachter rijdt Minnaard. Er zijn dan nog maar 38 renners in koers.
Tien kilometer voor de meet onstnapt Bram de Kort uit de kopgroep. Hij komt solo over de meet.