ZLM Tour is prima kweekvijver voor talent

WEMELDINGE - De Cauwer was in Wemeldinge te gast bij de voorlichtingsavond van de ZLM Tour, die volgende week zaterdag wordt verreden. "De beloftencompetitie is heel belangrijk, omdat daarin wordt beslist of je wel of geen prof wordt", zei De Cauwer. "Koersen als de ZLM Tour zijn prachtige wedstrijden. Daarin zie je de winnaars van de Tour de France en de Ronde van Vlaanderen van de toekomst. Dat Fabian Cancellara, die tegenwoordig iedereen ter wereld verbaast, hier op de erelijst staat zegt natuurlijk al genoeg."
Van Goethem Brian van Goethem uit Sluiskil is de enige Zeeuw die op 16 april aan de start zal staan van de ZLM Tour. Ook hij was in Wemeldinge aanwezig. "Ik rij de laatste tijd goed op nationaal niveau, maar wat ik in dit internationale veld zal kunnen is moeilijk te voorspellen. Ik denk dat ik het tempo wel zal kunnen volgen, maar voor welke klassering ik goed zal zijn durf ik niet te zeggen", aldus Van Goethem.
Van Goethem maakt deel uit van de enige Nederlandse landenploeg aan de start. In vorige jaren mochten er nog twee Nederlandse ploegen starten in de ZLM Tour. "Maar het voordeel van het organiserende land was daardoor zo groot, dat de andere landen zijn gaan klagen", weet voorzitter van de organisatie Eddie Bogaert. "Daarom mag er nu nog van elk land maar één team rijden."