‘Rotterdam-Antwerpen’ wil ook via Vlissingen

GOES - Verboom maakt deel uit van het organisatiecomité.
Na de Tourstart in Rotterdam (2010) zijn de plannen voor een nieuwe Nederlandse klassieker in 2012 verder uitgewerkt. Voorlopig bestaat de wedstrijd uit twee etappes. De eerste is van Rotterdam naar Antwerpen via dezelfde route als vorig jaar de Tour door Zeeland reed, eventueel met een extra lus naar Vlissingen. Volgens Verboom heeft de provincie Zeeland 'heel positief' gereageerd, maar is het nog niet duidelijk of de provincie en/of de gemeente Vlissingen voor de passage wil betalen.
De tweede etappe is een dag later van Antwerpen naar Rotterdam (via Herentals, Turnhout, een groot deel van Brabant en de Hoekse Waard).
De definitieve datum voor de wedstrijd is nog niet bekend. De organisatie wilde eerst de wedstrijddagen van de Delta Tour Zeeland overnemen, maar ziet daar waarschijnlijk vanaf. Dat komt omdat partner ASO in hetzelfde weekend ook de Dauphiné Libéré organiseert. "Daarom denken we er nu over om uit te wijken naar september. Dat valt mooi samen in de voorbereiding naar het WK van 2012 dat in Valkenburg gereden wordt", aldus Verboom.
Of de organisatie van de Delta Tour Zeeland nog een rol gaat spelen is niet waarschijnlijk. "Het zou wel kunnen als zij bijvoorbeeld de organisatie van een ploegentijdrit voor hun rekening willen nemen. Dat kan nog ingepast worden", zegt Verboom.