Geen WK zwemmen voor Stefan de Die

EINDHOVEN - De Die eindige op de vijfde plaats in de finale van de 200 meter vrije slag in 1.50'45" bij de Swim Cup in Eindhoven. Dat was weliswaar sneller dan in de series (1.51'03"), maar niet goed genoeg voor plaats in de estafetteploeg op het WK, komende zomer in Shanghai. "Er waren vooraf geen echte limieten gesteld, maar ik had een lage 1.49' moeten zwemmen."
De Die merkte tijdens zijn race al dat het niet liep zoals hij wilde. "Maar ik heb daar niet aan toegegeven en alles eruit gehaald. Dit was het maximaal haalbare." De Zeeuws-Vlaming heeft een goed kortebaan seizoen erop zitten en daarom komt deze prestatie onverwacht. "Ik weet dat ik beter kan. Dit was niet in de lijn der verwachting."
Na afloop moest De Die via internet vernemen dat er geen estafettezwemmers mee mogen naar het WK. "Ik wist natuurlijk wel dat mijn tijd niet voldoende zou zijn. Dat ik het op deze manier moet horen, was wel een klap in m'n gezicht. D'r was iets fout gegaan blijkbaar."
De Die (24) gaat de komende dagen nadenken over zijn zwemtoekomst. "Ik moet wel reëel zijn. Ik heb het WK niet gehaald. Wat zijn nu mijn kansen om de Olympische Spelen van Londen te halen? Ik ben een paar dagen vrij. Dan kan ik eens goed nadenken."