“Goede belofte wordt niet altijd een goede prof”

OOST-SOUBURG - "Je kan nog zo goed zijn bij de beloften, maar dat is geen garantie voor een mooie profcarrière", legt de 29-jarige Dekkers uit. "Niet iedereen is een wereldkampioen."
Het meest succesvolle jaar van Dekkers bij de beloften was 2002. Achter de Zwitserse winnaar Fabian Cancellara werd hij toen, als renner van het opleidingsteam van Rabobank, derde in de ZLM tour in Goes. Op het WK in Zolder (Bel) won hij zilver achter de Italiaanse winnaar Chicchi. Vanwege onregelementair sprinten werd Dekkers toen alleen gediskwalificeerd. De ZLM tour maakte destijds nog geen deel uit van de NationsCup, maar ook toen was de wedstrijd al een kweekvijver voor wielertalent.
"Ik was één van de snelste sprinters van mijn generatie bij de beloften", blikt Dekkers terug. Vervolgens werd hij prof en reed door de jaren heen bij teams als Rabobank, Garmin en nu Landbouwkrediet. Hij spreekt van een profcarrière met ups en downs. "Voor veel goede beloften is het mogelijk om een behoorlijke boterham te verdienen met het fietsen", legt Dekkers uit. "Als je maar hard werkt en plezier houdt in het wielrennen."