Vasseur gaat marathon anders aanpakken

VLISSINGEN - Vassuer (Vlissingen, 30) erkent dat het vaak 'net niet' is geweest. Zo eindigde hij drie jaar achter elkaar (2007, 2008 en 2009) op de vierde plaats in de Marathon Zeeland in Zoutelande en in 2010 moest hij vroegtijdig uit de wedstrijd stappen vanwege een blaar. In 2010 werd hij tweede in de Marathon Zeeuws Vlaanderen in Terneuzen achter Sébastièn Schletterer. "Dat was wel een goede prestatie, maar in de Kustmarathon zijn er net een aantal lopers steeds wat beter geweest. Ja, da's jammer."
Vasseur gaat het in de derde editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen (Hulst-Terneuzen) anders aanpakken. "Ik laat anderen een keer de wedstrijd maken." Ook kende hij een andere voorbereiding. "Voor alle marathons hiervoor heb ik redelijk interval getraind. Ik heb het nu omgedraaid. Bijna geen interval, maar wat meer duur en tempoduur. Ik hoop dat ik daar meer uit kan halen."
Vasseur hoort bij de favorieten voor de eindzege in Terneuzen. Zelf rekent hij daar ook Jos Op 't Hoog uit Haaren, Ralf Preibisch uit Halsteren en de Belg Filip Van Goethem uit Sint Gillis Waas bij.