Marathonzege Vasseur na verrassend slot

TERNEUZEN - Lang zag het er naar uit dat Ralf Preibisch uit Halsteren de marathon ging winnen. De van oorsprong Duitse atleet nam vrijwel direct na de start in Hulst samen met Stijn Vandevelde uit België de leiding. Halverwege de marathon liep Preibisch weg bij Vandevelde en leek hij onbedreigd op weg te gaan naar de overwinning. Preibisch nam een voorsprong van een minuut op Vandevelde en zelfs drieëneenhalve minuut op Vasseur, die derde lag. Op de Scheldeboulevard was de pijp bij Preibisch echter leeg en moest de atleet zelfs even stoppen om water te drinken. Vasseur profiteerde en passeerde eerst Vandevelde en vervolgens ook Preibisch. Vasseur verbeterde ook zijn persoonlijk record. Vandevelde werd uiteindelijk nog voor Preibisch tweede.
Vasseur vond niet dat hij de overwinning cadeau had gekregen door het instorten van Preibisch. "Met alle respect voor Preibisch, maar hij begon te hard. Als hij dat vol kan houden is het klasse, maar ik wist dat hij iets in ging zakken. Als het 38 kilometer was geweest had hij gewonnen, maar het laatste is altijd het zwaarst."
De overwinning bij de dames ging naar Saskia Goole. De atlete uit Kapelle kwam in een tijd van 3:26.47' als eerste over de finish. Sandra Robeijns uit België werd tweede, voor Bantita Haeve-Busicha uit Beek en Donk.