TTC Middelburg valt uit elkaar

MIDDELBURG - Tan Anran vertrekt naar Pecos uit Oegstgeest. De Chinees, die aan de HZ in Vlissingen studeert, wil in de Eredivisie spelen. Door de matige prestaties in de competitie was al snel duidelijk dat TTC Middelburg niet voor promotie naar de Eredivisie in aanmerking. "Als wij Eredivisie willen spelen, moeten we naast Tan nog twee externe spelers aantrekken. Dat strookt niet met ons beleid, want wij willen met eigen opgeleide spelers zo hoog mogelijk spelen. Daarom konden wij niet aan de wens van Tan voldoen," zegt Peter Boon, hoofdtrainer/technisch coordinator van de club.
John Scott vertrekt naar Tempo Team. "John heeft niet aan de verwachtingen voldaan en wij konden geen overstemming bereiken over een langer verblijf," aldus Boon.
Wouter van der Mark gaat in Utrecht studeren. Het is nog niet bekend bij welke club hij gaat spelen.
Boon moet op zoek naar een compleet nieuwe ploeg. Het is nog niet bekend welke spelers in de najaarscompetitie zullen uitkomen. Eind mei moet TTC Middelburg de teamsamenstelling doorgeven aan de NTTB. "Het is best mogelijk dat we vrijwillig een stapje terug doen naar de tweede divisie, maar dat is nog niet zeker."
Afgelopen weekend won TTC Middelburg de slotwedstrijd van kampioen AA-Drink/FVT met 9-1. De Rotterdammers speelden met twee invallers. Door de ruime zege eindigt TTC Middelburg nog op de tweede plaats in de 1e divisie B.
Wesley Wegman komt niet terug naar TTC Middelburg. Hij heeft wel een gesprek gevoerd over een terugkeer, maar Wegman heeft inmiddels aangegeven in België te blijven spelen. Hij gaat wel naar een andere club. Wegman stapt over van Immo Mortsel uit Antwerpen naar Nodo in Ekeren.