EPZ Omloop van Borsele hoopt op Vos

De wedstrijd in die laatste categorie maakt weer deel uit van de nationale topcompetitie. De organistie hoopt dat Marianne Vos (die al drie keer won in 's-Heerenhoek) zal starten. Kirsten Wild (winnares van de laatste drie edities) staan sowieso op de startlijst.
"We hopen dat Vos komt", zegt voorzitter Arno Witkam van het Wielercomité 's-Heerenhoek. "Vos is altijd een vraagteken, maar volgens mij rijdt ze wel graag hier." Witkam noemt verder de driedaagse voor junior vrouwen een uniek evenement. "Nergens in Europa, zelfs niet in de wereld is er zo'n driedaagse in deze categorie. Echt alle talenten komen naar 's-Heerenhoek."
Het Wielercomité 's-Heerenhoek is er één met ambitie. "We doen graag iets extra's en staan ook open om in gaten te duiken die een ander open laat", vertelt Witkam. "Het kleine NK (voor nieuwelingen en junioren) dat we tien jaar geleden twee keer organiseerden staat weer op ons verlanglijstje. We zijn door de KNWU ook benaderd om mee te denken over een tijdrit voor alle categoriën." Volgens Witkam wil de wielerbond met het oog op de Olympische Spelen het tijdrijden stimuleren. Mogelijk zou 's-Heerenhoek een wedstrijd willen organiseren.