Groene Ster kampioen van de eerste divisie

BERKEL-ENSCHOT - Saïd Bouzambou maakte de twee Groene Ster-doelpunten. De ploeg promoveert hierdoor naar de eredivisie, het tweede niveau van Nederland.
Groene Ster had het niet makkelijk in de kampioenswedstrijd. Bij rust was de stand 0-1. Kort na rust maakten de Brabanders gelijk. Niet veel later zette Bouzambou de Vlissingers weer op voorsprong. Met nog enkele minuten te spelen kwam de thuisploeg opnieuw langzij. In de slotfase wist Groene Ster het benodigde punt vast te houden.
Het is voor de vereniging die pas sinds 2007 bestaat het vierde kampioenschap op rij. Binnen vier seizoen is het team van de tweede klasse opgeklommen naar de eredivisie. Het is nog wel de vraag of Groene Ster volgend seizoen ook daadwerkelijk in de eredivisie uit zal komen. Voor dat niveau gelden bepaalde licentievoorwaarden en Groene Ster moet nog in gesprek met de voetbalbond KNVB om uit te zoeken of het aan die voorwaarden kan voldoen.