Top driebanden terug op Zuid-Beveland

KAPELLE - Of het team, dat volgend jaar onder een andere naam zal spelen, in de ere- of de eerste divisie uit zal komen is nog onduidelijk. Garage Verbrugge strijdt dit seizoen tegen degradatie. Dat het team naar Kapelle verhuist is een bewuste keuze. "We willen de sport zoveel mogelijk over de provincie spreiden", zegt Meerten Dallinga van de Stichting Biljart Evenementen Sluiskil Terneuzen. "Wij richten ons op de jeugd en met het oog daarop is het belangrijk dat er op zoveel mogelijk plaatsen in Zeeland op een hoog niveau gespeeld wordt. We willen de jeugd ook laten ruiken aan het spelen op hoog niveau. Vandaar dat we het team dat in De Vroone gaat spelen graag uit willen breiden met wat jeugdige spelers."
Biljartkenner Raymond Nicodem, die eind jaren negentig met Brasserie Ockenburgh aan de basis van top driebanden in Zeeland stond, denkt dat het team in Kapelle populair kan worden. "De omstandigheden in De Vroone zijn fantastisch. Als het Bevelandse biljartpubliek er weer achter gaat staan, kunnen hier hele mooie dingen gebeuren."
Begin juni wordt voor het eerst op topniveau in De Vroone gespeeld. Dan spelen de beste teams van Nederland in de play-offs om het landskampioenschap.