Zeeuwen succesvol in Jupiler League

OOST-SOUBURG - Roy Hendriksen uit Middelburg werd als assistent-trainer van RKC Waawijk kampioen door op de laatste speeldag met 1-2 bij Fortuna Sittard te winnen. Door de zege speelt RKC komend seizoen in de eredivisie. Het is nog onduidelijk of Hendriksen daar ook bij zal zijn.
Istvan Bakx uit Vlissingen werd namens FC Den Bosch matchwinner in de thuiswedstrijd tegen Almere City. Bakx scoorde in de 12e minuut de enige goal van het duel. Wilmer Kousemaker uit Tholen, die ook bij FC Den Bosch speelt, zat op de bank. Bakx en Kousemaker zijn met de Brabantse club achtste geworden en spelen in de nacompetitie om promotie.
Het RBC Roosendaal van de Zeeuwen Ruben Hollemans, Erwin Nuytinck, Matthew Lentink en assistent-trainer Peter van Vossen en keeperstrainer Jorg van Nieuwenhuijzen speelde zich op de laatste dag veilig. RBC won thuis met 3-2 van FC Dordrecht en dat was genoeg om Almere City FC te passeren op de ranglijst. Hollemans zat op de bank bij RBC. Nuytinck (blessure) en Lentink zaten niet bij de selectie.