“Pattinama sloeg een aanbod van Kloetinge af”

RIJSOORD - Kloetinge won met 1-2, maar de score had veel hoger kunnen uitvallen als bijvoorbeeld Etienne Mallie en Ingmar Quist hun vizier op scherp hadden staan. Quist scoorde beide doelpunten, maar kreeg in totaal zeker vijf grote kansen. "Dan is twee doelpunten wel weinig, ja." Volgens trainer Cees Houtepen speelt het probleem al het hele seizoen. Kloetinge is na degradant DTS'35 Ede de ploeg met de minste doelpunten in de hoofdklasse B. Kloetinge scoorde dertig doelpunten, waarvan Quist met negen treffers de meeste voor zijn rekening nam.
Voor volgend seizoen heeft Kloetinge al spits Mats Willemse van Bruse Boys vastgelegd. Op de vraag of Hoek-aanvaller Josimar Pattinama in beeld is, houdt Houtepen 'de deur op een kiertje'. Pattinama vertrekt na dit seizoen bij Hoek. "Hij heeft in het begin al een aanbod van ons gehad, maar dat heeft hij niet geaccepteerd. Ik weet niet of wij nog met Josimar Pattinama in zee willen. Misschien kan dat uit een goed gesprek naar voren komen", aldus Houtepen.
Zaterdag speelt Kloetinge op eigen veld tegen LRC. Een gelijkspel is voor Kloetinge voldoende om ook volgend seizoen in de hoofdklasse te spelen.