Kevin Blom winkelt even niet in Amsterdam

GOES - Op enkele CIOS-studenten na waren er geen leerlingen van middelbare scholen aanwezig bij de lezing van Blom. Dat had te maken met het feit dat een eerdere bijeenkomst met Blom afgelast werd omdat de arbiter toen wedstrijdverplichtingen had. Destijds hadden zich overigens wel meer dan twintig leerlingen al aangemeld voor een jeugdscheidsrechterscursus.
Blom gaf bij het CIOS uitleg over de spelregels en vertelde onder meer over zijn meest recente wedstrijd: de bekerfinale tussen Ajax en FC Twente. In die wedstrijd werd het winnende doelpunt gescoord uit een vrije trap na een vermeende overteding op Janko van FC Twente. "Daar kunnen we nog uren over doorbabbelen. Het zal altijd arbitrair blijven. Ik zeg dan alleen maar: waarom staat die Alderweireld zo slecht te dekken. Als die normaal dekt, blijft het 2-2."
Na afloop ontstond discussie over het toekennen van de vrije trap, die uiteindelijk een doelpunt voor FC Twente opleverde. "Ik kan beter maar even niet in Amsterdam gaan winkelen, maar in Enschede."