Deelnemersveld DELTA Tour krijgt vorm

OOST-SOUBURG - Rabobank, Garmin en Vacansoleil-DCM zijn de drie ploegen uit de World Tour. Daarnaast doen er zeven Pro Continentale ploegen en zes Continentale teams mee volgens Ronald Apers van de organisatie.
"We zijn ook bezig geweest om Gilbert naar hier te halen, omdat hij richting de Tour de France niet zo'n zwaar programma wil rijden. Dat is helaas niet gelukt. Het probleem is dat Lotto te weinig renners heeft, omdat er acht in Zwitserland rijden en acht in de Dauphine."
Apers is blij met de samenstelling van de ploegen. "De meesten nemen hun topsprinter mee. Roman Feillu rijdt voor Vacansoleil-DCM, bij Garmin staan Klier en Hammond op de lijst; la Francaise des Jeux komt met Guesdon en het grote Franse talent Offredo. De andere namen maken we bekend op de perspresentatie op 30 mei."
De DELTA Tour Zeeland wordt van 10 tot en met 12 juni verreden. Het is nog niet bekend Tyler Farrar zijn zege van vorig jaar komt verdedigen.
Toekomst Na deze editie stopt hoofdsponsor DELTA. Dat betekent dat de organisatie op zoek moet naar een andere hoofdsponsor. "We voeren veel gesprekken, maar er is nog niets concreets", aldus Apers. De organisatie heeft bij de UCI wel het tweede weekend van juni aangevraagd als datum waarop een wedstrijd gereden kan worden. "We gaan proberen om een Tour in Zeeland vast te houden. Dat kan een één-, twee- of driedaagse worden."