Alleskunner Van Noorden richt zich op triatlon

Met succes want Van Noorden is regelmatig terug te vinden in de uitslagen. In 2010 werd hij achtste in de Marathon Zeeland in Zoutelande. Toch richt Van Noorden zijn vizier niet alleen op het hardlopen. Hij hoopt in de triatlonsport komende zomer te pieken.
"Ik wil het goed doen in de triatlons van Oud-Gastel, Kamperland en Vlissingen." Daarna doet Van Noorden met het Triatlon Team Zeeland mee aan de triatlon van Almere waar hij de marathon voor zijn rekening zal nemen. Ook de Marathon Zeeland staat in oktober weer op zijn kalender. Het is een druk programma. "Ja, ik doe ook wel eens teveel. Ik heb ook geen trainer, maar ik wordt door mensen uit mijn omgeving erop gewezen als ik teveel doe."
Van Noorden is veelzijdig. Na een jeugdcarriere in het judo voetbalde hij bij Kapelle en Yerseke, maar Van Noorden merkte dat individueel sporten hem toch beter afging. Hij wil nu goed presteren in de triatlonsport. "Ik studeer nog en zolang ik dat doe, kan ik mijn vrije tijd in de sport stoppen."
Van Noorden traint veel. Op dinsdag en donderdag combineert hij alle disciplines in een avondvullende training. Eerst fietst hij van Yerseke naar de atletiekbaan in Goes, waar hij vervolgens gaat hardlopen. Daarna fietst hij naar het zwembad in Kapelle, waar hij een uur traint. Tot slot fietst hij weer richting huis.