RCS wil straf voor concurrent RKJVV

OOST-SOUBURG - RCS eindigde in de reguliere competitie gelijk in punten met die ploeg en Nulandia en daardoor moeten er extra wedstrijden gespeeld worden.
Maar trainer Michel Leonhart van RCS is er achter gekomen dat de Brabanders al weken voetballen met spelers die ze niet mogen opstellen. "In de wedstrijd die wij vorige week zondag met 3-0 van RKJVV verloren was dat ook het geval", zegt Leonhart. Ze stellen spelers op met verlopen spelerspassen en dat mag natuurlijk niet. Wij konden dat daar niet controleren, omdat RKJVV zei dat de computer in de bestuurskamer het niet deed. En het zijn niet de minste spelers gaat (onder andere Hadouir, red) waar het om gaat."
Leonhart hoorde van de kwestie via een speler van Geldrop. Voor de wedstrijd Geldrop-RKJVV van afgelopen zondag heeft de scheidsrechter de passen gecontroleerd en besloten dat de spelers van RKJVV niet mee mochten doen. "Maar in die weken daarvoor hebben ze meerdere malen wel meegedaan. In de hoofdklasse zaterdag is LRC Leerdam voor een vergelijkbaar vergrijp bestraft met punten in mindering. Ik vind dat dat nu bij RKJVV ook moet gebeuren", aldus Leonhart.
Bij de KNVB wordt vanavond nog over de kwestie gepraat. Dinsdag krijgen Leonhart en RCS uitsluitsel. "Dat moet ook wel, want woensdag moeten we al uit tegen RKJVV spelen. Nu is die wedstrijd misschien niet meer nodig", hoopt Leonhart. Wanneer RKJVV inderdaad bestraft wordt, degradeert die club en speelt RCS in de nacompetitie voor behoud in de eerste klasse zondag.