Vermeulen stopt als directeur Challenger

MIDDELBURG - Vermeulen (33) is ook actief als internationaal scheidsrechter. In het reglement van de ITF staat dat een scheidsrechter geen andere contacten met spelers mag hebben. Vermeulen had dat in zijn functie van toernooidirecteur in Middelburg wel. "Vorig jaar reikte ik de prijzen uit aan Angelique van der Meet en Lesley Kerkhove en nog geen 24 uur later ben ik stoelscheidsrechter tijdens een partij van Lesley. Ik weet van mezelf dat er geen belangenverstrengeling is. Alleen: je kan wel de schijn opwekken", zegt Vermeulen.
Hij heeft er nu voor gekozen om zijn carriere als scheidsrechter voorrang te geven. Vermeulen is deze zomer nog wel toernooiadviseur van het Thermphos Challenger Zeeland, dat op 25 juni begint. Daarna is het adviseurschap ook voorbij. "Ik moest kiezen. Het was een hele moeilijke beslissing. Mijn droom was international tennis naar Zeeland te halen. Dat is gelukt en dit kan ik nog tot mijn zeventigste kan doen. Het scheidsen daarentegen is een nieuwe droom. Iets wat ik nu kan doen en niet tot mijn zeventigste."
Challenger Zeeland gaat op zoek naar een opvolger voor Vermeulen, die samen met de andere toernooidirecteur Sander van Buren het toernooi in Middelburg opgezet heeft.