Er zit weer leven in VC Vlissingen

WEMELDINGE - Op dit moment telt VC Vlissingen drie jeugdteams en drie seniorenelftallen. Daar gaat verandering in komen, want achter de schermen is hard gewerkt om andere elftallen te formeren. De club wil volgend seizoen starten met vijf a zes seniorenteams (vier zondag en één of twee zaterdag). Ook wordt de jeugdafdeling uitgebreid met enkele teams (onder andere een A-, C- en D-ploeg). en wellicht komt een een damesteam. Vanaf juli krijgt VC Vlissingen er 110 leden bij. "We zitten nu op 150 leden. Dus dat is bijna een verdubbeling. Onze doelstelling is gehaald", aldus Kouman.
Dat VC Vlissingen nog bestaat is te danken aan de stichting Ondersteuning Topsport Zeeland, in augustus opgericht door Rob Vergouwen uit Wemeldinge en Johan de Visser uit Oost-Souburg. OTZ staat VC Vlissingen financieel bij.
Sportief gezien gaat het goed met VC Vlissingen, want het eerste elftal kan nog promoveren naar de hoofdklasse. "Als je ziet waar we vandaan komen, is dit een unieke prestatie. Met zo'n smalle selectie. Als we zouden doorpromoveren, is dat de kers op de taart", aldus Vergouwen.
Financieel gaat het met VC Vlissingen de goede kant op. "Het zijn zware maanden geweest en er is veel werk verzet, maar we staan nu weer op het nulpunt", zegt Kouman. Hoeveel schuld Vlissingen had, wilde hij niet vertellen.