Danny Blind: ik ga ervan uit dat ik bij Ajax blijf

MIDDELBURG - "Ik ben nu 26 jaar in dienst bij Ajax en ik ga ervan uit dat daar nog wel een paar jaar bijkomt", vertelt Blind. "Ik kan assistent blijven, maar het zou ook kunnen dat ik technisch manager wordt."
"Eind goed, al goed", blikte Blind terug op het kampioenschap met Ajax. Hij noemde het seizoen niet verveld. "Er is wel iets vervelends gebeurd", zegt de uit Oost-Souburg afkomstige Blind over de kritiek van Johan Cruijff op hem. "Dat is nu teruggedrukt tot normale proporties, ik heb hem een paar keer aan de lijn gehad en het is nu kijken hoe de toekomst van Ajax eruit gaat zien."
"Er moet nog een hoop gebeuren qua aanstellingen met commissarissen, daarna kan de structuur worden bepaald en kunnen de poppetjes worden ingevuld", aldus de 49-jarige oud-speler. "Ik zit op mijn plek bij Ajax, mijn rol voor volgend seizoen is nu het vraagstuk."
Blind, die het Zeeuwse voetbal nog minimaal volgt, was speciaal naar Middelburg gekomen om de Zeeuwse Voetbalaward voor beste speler aan Jordy Bakker van Zaamslag uit te reiken.