Johnny Hoogerland sluit Giro af op 58e plek

Hoogerland eindigde op 2:12.17' van winnaar Alberto Contador.
“Ik ga met een goed gevoel terug naar Nederland”, zo laat Hoogerland weten via een persbericht van Vacansoleil-DCM. Daarin maakt de ploeg de balans van de Giro. “Ik had verwacht dat ik na drie weken geen boeh of bah meer zou kunnen zeggen. Zeker op dit parcours. Na de Vuelta had ik daar twee jaar geleden veel meer last van.”
Ploegleider Hilaire Vanderschueren blikt terug op de giro van Hoogerland: “Johnny had geen goede eerste week wegens bronchitis. In de ploegentijdrit was hij al de minste. Daarna werd hij echter beter en beter. Uiteindelijk voldeed hij aan de verwachtingen. In het begin liet hij zich opzettelijk op achterstand rijden om wat meer vrijheid voor ontsnappingen te krijgen. Daar heb ik het, zeker bij hem, af en toe moeilijk mee. Hij was al eens twaalfde in de Vuelta. Hier was een top-dertig haalbaar geweest.”
Hoogerland was deze Giro de enige Nederlander in de ploeg van Vacansoleil-DCM. Hij reageert op de woorden van Van der Schueren: “Achteraf heeft hij misschien gelijk dat ik een behoorlijk klassement had kunnen rijden. Voor mijn gevoel ben ik gedurende deze drie weken verbeterd. Maar op de Strade Bianche heb ik het echt niet bewust laten lopen hoor. Toen kon ik niet beter. Ik ben een paar dagen ziek geweest, dus dat zou mijn klassementsambities niet ten goede zijn gekomen.”
Hoogerland gaat zich nu voorbereiden op de Tour de France, die op zaterdag 2 juli van start gaat.