Leopard-Trek op valreep naar Delta Tour

GOES - Vice-voorzitter Ronald Apers van de Delta Tour Zeeland kreeg eerder deze week het verzoek van Leopard om mee te mogen doen. "Toen hun renner Wouter Weylandt in de Giro d'Italia om het leven kwam hebben ze zich teruggetrokken. Nu moeten ze weer ritme opdoen en ze willen dat het liefst in de provincie waar Weylandt zijn grootste succes boekte", aldus Apers. Weylandt won in 2010 een Giro-etappe in Middelburg. Door de deelname van Leopard-Trek heeft de Delta Tour een record aantal van vier World Tourploegen aan de start.
Langeveld De meest in het oogspringende deelnemer aan de Zeeuwse etappekoers is Sebastian Langeveld. Hij is door zijn ploeg Rabobank op de startlijst gezet. De Duitser Robert Wagner, die de afgelopen drie edities een etappe wist te winnen doet ook mee. De Italianen Visconti en Bennati zijn nu nog geblesseerd, maar hebben aangegeven te zullen starten als ze op tijd fit zijn. Titelverdediger Tyler Farrar (Garmin) staat niet aan de start. Hij rijdt de Dauphiné Libéré. "Al met al hebben we een prachtig deelnemersveld", vindt Apers. "We hebben nog nooit met zo'n laag budget moeten werken en als je dan ziet wat voor renners we hebben is dat prachtig."
Toekomst Door het wegvallen van Delta als hoofdsponsor is de komende editie de laatste van de Delta Tour Zeeland. "Maar we willen wel een wedstrijd in Zeeland blijven organiseren, waar goede internationale profrenners aan meedoen", zegt voorzitter David Luteijn van de organisatie. "We hebben daarom ook de datum in de tweede week van juni weer aangevraagd. In welke vorm de wedstrijd doorgaat weten we nog niet. Dat hangt ook van het aantal sponsors af. Daar kunnen we er nog wel een paar van gebruiken."