Zeeuwse RBC-spelers zoeken nieuwe club

OOST-SOUBURG - Ruben Hollemans (Sint Laurens), Matthew Lentink (Kloetinge) en Erwin Nuytinck (Wolphaartsdijk) maakten sinds (een gedeelte van) afgelopen seizoen deel uit van de eerste selectie. "Er zijn al wel contacten met andere clubs", zegt de 17-jarige Hollemans. "Maar we moeten wachten tot volgende week het faillisement definitief wordt uitgesproken voordat we kunnen gaan praten."
Hollemans vindt het - ondanks dat het nieuws niet als een verrassing kwam - een 'trieste dag'. Hij maakte na de winterstop zijn debuut in het eerste elftal en had gehoopt op een contract in Roosendaal voor komend seizoen. "Ik heb hier vijf seizoenen gespeeld, het is toch een raar gevoel", zegt de verdediger. Ook assistent-trainer Peter van Vossen (afkomstig uit Zierikzee) en keeperstrainer Jörg van Nieuwenhuijzen (uit Tholen) moeten op zoek naar een andere werkgever. Van Vossen zou de Brabantse Jupiler League-club toch al verlaten. Ook de Zeeuwse spelers die in de jeugd in Roosendaal spelen, zullen volgend seizoen voor een andere vereniging uitkomen.
RBC had al jaren een sterke band met Zeeland. Hollemans: "Een paar jaar geleden reisden we denk ik met zo'n 25 jeugdspelers iedere dag naar Roosendaal. De laatste jaren is het wel wat afgenomen." Volgens hem is het faillisement van RBC geen ramp voor het Zeeuwse voetbal. "Dat heeft al een impuls gekregen door de komst van de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland een aantal jaren geleden."