DELTA/Fast op rand van uitschakeling

KAPELLE - Vrijdag ontmoeten beide ploegen elkaar weer in dorpshuis De Vroone in Kapelle. DELTA/Fast moet dan minimaal drie partijen winnen om nog enigzins uitzicht te houden op de finale. Bij een eventuele gelijke stand telt het aantal gemaakte caramboles. Crystal Kelly staat op 197, terwijl DELTA/Fast er 141 maakte. DELTA/Fast moet 56 caramboles inhalen.
De start was al niet goed omdat zowel Jean-Paul de Bruijn als Peter de Backer verloor. De Bruijn ging met 50-24 (23 beurten) onderuit tegen Frans van Kuyk. De Backer verloor met 50-43 (34) van Raimond Burgman. Door de nederlagen stond DELTA/Fast halverwege met 4-0 achter.
DELTA-kopman Eddy Leppens had in Frederic Caudron van Crystal Kelly een zware tegenstander. De Belg is al weken in topvorm. Leppens hield stand tot halverwege de partij, maar daarna buigen voor zijn landgenoot. Caudron sloot de partij af met een gemiddelde van 2.632 en won met 50-24 (19).
Alleen Glen Hofman won. De Hagenaar redde de eer tegen Raymond Ceulemans. Hofman won met 50-47 (44).
Eerder op de dag won Van Donge & De Roo met 8-0 van Snellen Recycling. Vrijdag worden de returns gespeeld. De winnaar plaatsen zich voor de finale op zaterdag en zondag. De winnaar mag zich Nederlands kampioen noemen.