Goes op valreep via RCS naar eerste klasse

GOES - In de eerste helft had RCS weinig te vertellen. Goes nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en kreeg na 13 minuten de eerste grote kans. Gert-Jan Tierie ging alleen op Arvid Pieterse af, maar faalde oog in oog met de doelman. In de 18e minuut miste ook Robin de Pagter in een één-tegen-één situatie met Pieterse, maar een minuut later moest de Oost-Souburgse keeper wel capituleren. Kyle Doesburg kopte uit een voorzet van Lionel Fitsch raak: 1-0.
Ook na de openingstreffer bleef Goes sterker dan RCS. Robin de Pagter raakte nog de paal voor de thuisclub, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Na rust kwam RCS beter in de wedstrijd. In de 61e minuut kreeg de ploeg van trainer Michel Leonhart een strafschop. André Siereveld maakte vanaf elf meter geen fout: 1-1. De scheidsrechter stuurde na de penalty Goes-trainer Gérard de Nooijer met rood uit de dugout wegens aanmerkingen op de leiding.
RCS leek op weg het karwei binnen 90 minuten te klaren, maar in de 87e minuut zette opnieuw Kyle Doesburg Goes op voorsprong. Een 2-1 eindstand zou betekenen dat strafschoppen de beslissing zou moeten brengen, maar twee minuten in blessuretijd schoot Wouter de Craene de thuisclub naar de eerste klasse. RCS degradeert na drie jaar uit de eerste klasse.