Ster Zeeuwsche Eilanden rekent op Vos

MIDDELBURG - Oud-winnares Vos was deed de afgelopen jaren met grote regelmaat mee aan de Zeeuwse wedstrijd. "Ze zal er nu ook zijn, dat weet ik eigenlijk wel zeker", zegt Polderman. "Marianne Vos schrijft zich eigenlijk altijd pas 24, of zelfs 12 uur van tevoren in. En gelet op haar plaats in de topcompetitie zou het wel stom zijn als ze deze koers laat lopen." Twee andere oud-winnaars, Ina Yoko Teutenberg uit Duitsland en de Nederlandse Kirsten Wild staan al wel op de deelnemerslijst.
Rabo Lady Force Het enige Zeeuwse damesteam, Rabo Lady Force, komt ook met acht renners aan de start. "Dit is voor ons een prachtige wedstrijd om aan mee te doen. Het Zeeuwse parcours en de Zeeuwse lucht geven ons extra motivatie", zegt ploegleider Fonny Kint. "Bovendien is het zo dat ons team zonder deze koers waarschijnlijk helemaal niet bestaan zou hebben. Door de Ster Zeeuwsche Eilanden is Rabo Lady Force ontstaan."
Het wordt voor de Zeeuwse renners moeilijk om zich tijdens de Driedaagse te meten met de wereldtop, maar het dameswielrennen zit in Zeeland wel in de lift. "We timmeren goed aan de weg. Niet alleen met ons team, maar ook de Zeeuwse renners, die voor profploegen rijden. Birgit Lavrijssen heeft bijvoorbeeld al een overwinning op haar naam staan dit seizoen", weet Kint.
Proloog De afgelopen jaren begon de Ster Zeeuwsche Eilanden altijd met een tijdrit in Vlissingen. Dat is nu veranderd. De Dam in Middelburg is nu het decor voor de start én finish van de proloog over een afstand van vijf kilomter. Die begint volgende week donderdag om 18.30 uur.