Alfaro Pentury naar Jong Ambon

Pentury (22) tekende in maart een contract met de stichting Ondersteuning Topsport Zeeland (OTZ), waardoor zijn overgang naar VC Vlissingen op papier stond. “Alfaro heeft bij OTZ een verzoek ingediend om terug te keren naar Jong Ambon. Wij zijn daar uiteindelijk mee akkoord gegaan omdat het hier ook een sociaal en familiair aspect betreft. Alfaro heeft de voorwaarden die in zijn contract staan keurig nageleefd”, aldus Rob Vergouwen van de stichting OTZ, die VC Vlissingen sinds augustus 2010 bijstaat. “Wij betreuren, maar respecteren zijn keuze.”
"Sportief en organisatorisch ging het op het eind van afgelopen seizoen niet goed bij Jong Ambon", licht Pentury toe. "Daar ben ik van geschrokken. Jong Ambon dreigde uit elkaar te vallen en het voortbestaan van de club kwam zelfs in gevaar. Dit wilde ik niet laten gebeuren en daarom is dit voor mij het moment om in te stappen en om te proberen mijn steentje bij te dragen."
Afgelopen seizoen speelde Pentury voor RCS. Zijn teamgenoten Yannick Taniwel en Wesley Nijsse verruilen het team uit Oost-Souburg ook voor Jong Ambon. Verder komt Jarreau Manhuwa over van JVOZ en Gabriel Sapulette van Patrijzen. Martin Waisapy en Eli Watimena hadden overschrijving naar RCS aangevraagd, maar hebben deze ingetrokken.