Dekkers hoopt op kans in DELTA Tour Zeeland

IJZENDIJKE - "Als ik me goed voel, mag ik van de ploeg zeker mijn eigen plan trekken", zegt de 29-jarige Dekkers. De DELTA Tour Zeeland start vrijdagavond met een proloog in Vlissingen. Zaterdag en zondag volgen respectievelijk de etappes Middelburg-Goes en Terneuzen-Terneuzen.
Met name naar die laatste rit kijkt Dekkers uit. "Het is bijzonder om door je eigen dorp te rijden en ik ken het parcours natuurlijk heel goed." De sprinter voelt zich - na een kwakkelperiode van bijna een jaar vanwege een infectie aan de luchtwegen - weer beter. "Toch ben ik nog niet honderd procent. Ik denk dat er nog zo'n tien procent bij moet om de finales te rijden die ik drie jaar geleden aankon."
De renner van het Belgische team Landbouwkrediet zal in de resterende wedstrijden dit seizoen nog iets moeten laten zien om in aanmerking te komen voor verlenging van zijn aflopende contract. "Dit is mijn tweede seizoen en natuurlijk willen zij graag de oude Hans Dekkers weer terug zien", legt hij uit. "Of een ritzege in de DELTA Tour helpt? Natuurlijk! Ik vind het een mooie koers en iedere overwinning telt."