Van der Meet krijgt wildcard Challenger Zeeland

OOST-SOUBURG - Donderdag is de inschrijving voor het toernooi, dat gespeeld wordt van 25 tot en met 3 juli, gesloten.
Volgens Sven Vermeulen van de organisatie is de kwaliteit van de speelsters die hebben ingeschreven 'absurd sterk'. Zo sterk dat Van der Meet aanvankelijk niet eens was toegelaten tot het kwalificatietoernooi. Die drempel ligt op plaats 302 van de wereldranglijst, terwijl Van der Meet 396e staat.
"We zijn natuurlijk dit jaar gegroeid van Future $10.000 naar Challenger $25.000", legt Vermeulen uit. "Je ziet wat dat betekent voor de sterkte van de deelneemsters als je titelverdediger niet eens kwalificatie mag spelen." Daarom heeft Van der Meet een wildcard gekregen. De deelname van Lesley Kerkhove uit Zierikzee is nog niet zeker. Kerkhove is de nummer 561 van de wereld en moet hopen op één van de overige wildcards die nog niet vergeven zijn.
Er hebben voor het toernooi in Middelburg 14 speelsters ingeschreven die in de top-200 staan. De drempel om rechtstreeks te worden toegelaten tot het hoofdtoernooi ligt op plaats 214. Kiki Bertens uit Wateringen (nummer 184) is de enige Nederlandse die via inschrijving rechtstreeks is toegelaten tot het hoofdtoernooi.