Van Emden wint proloog DELTA Tour opnieuw

VLISSINGEN - Vorig jaar was Van Emden in de proloog in Hulst de snelste. Hij moest de eindzege toen laten aan de Amerikaan Tyler Farrar, maar die is er dit jaar niet bij.
De voorsprong van Van Emden was zeer klein. De Nederlands kampioen tijdrijden klokte 4.37'06" terwijl de Duitse Skil-Shimano-renner Kittel 4.37'82 neerzette. Een verschil dus van slechts acht tienden van een seconde. Ploeg- en landgenoot van Kittel, Roger Kluge, eindigde op de derde plaats in 4.38'51". De Nederlander Tom Stamsnijder (Leopard-Trek) werd vierde in 4.40'20" voor de Australiër Michael Matthews van Rabobank met een tijd van 4.40'91".
Voor Rabobank eindigden ook sprinter Theo Bos (zesde in 4.41'53") en Rick Flens (achtste in 4.43'64") in de top-10. De enige Zeeuwse deelnemers Hans Dekkers uit IJzendijke (Landbouwkrediet) werd 87e in een tijd van 5.01'22". Van Emden start zaterdag in de eerste etappe van de DELTA Tour Zeeland in de blauwe leiderstrui.
Vermeltfoort Voor Coen Vermeltfoort, ploeggenoot van Van Emden bij Rabobank, verliep de proloog een stuk minder succesvol. Hij gleed net na de start onderuit en viel van het podium af. Vermeltfoort brak daarbij allebei zijn polsen.