Dubbelslag Kittel in DELTA Tour Zeeland

GOES - De Duitser neemt door zijn zege de leiding in het algemeen klassement over van Jos van Emden, die naar de derde plaats zakt op zes seconden. Bos volgt Kittel op vier seconden.
Beluister hier het interview met de winnaar:
Vlucht van de dag Na een onrustige start met veel vluchtpogingen ontsnapten na 20 kilometer zes renners. Niels Albert, Olivier Bonnaire, Dominic Klemme, Joost van Leijen, Sander Oostlander en Tom Veelers zorgden voor de vlucht van de dag. Hun maximale voorsprong bedroeg 2.30'. Vlak voor de eerste tussensprint, met 112 kilometer voor de boeg, deden de mannen van Vaconsoleil-DCM een poging het peloton uit te dunnen. Dat resulteerde in drie waaiers, maar niet veel later kwam het achtervolgende peloton weer samen. De tussensprint werd gewonnen door Veelers, voor Van Leijen en Oostlander.
Op 67 kilometer van de finish, bij de tweede passage van de Hoogwaardpolderweg, een kasseistrook van 1800 meter, werden de vluchters gegrepen door het peloton. Na de samensmelting was het opnieuw onrustig. Elf renners reden weg, maar omdat de formaties van Rabobank en Vacansoleil-DCM de slag gemist hadden werden ze vlak voor de 2e tussenprint teruggepakt.
Tussensprint De tweede tussensprint, bij de eerste doorkomst aan de meet, werd een prooi voor Rabo-renner Michael Matthews, voor Theo Bos en Roger Kluge. Dat leverde respectievelijk drie, twee en één bonificatieseconden op. De laatste vluchtpoging kwam op naam van Jens Mouris. De renner van Vacansoleil-DCM pakte 25 seconden voorsprong, maar zijn poging strandde in het zicht van de haven. In de massasprint bleek Kittel vervolgens de sterkste.
Beluister het finishverslag: