"Ook volgend jaar weer profkoers in Zeeland"

TERNEUZEN - De DELTA Tour werd dit jaar voor de vierde en laatste keer verreden omdat hoofdsponsor DELTA de geldkraan dichtdraait.
"We gaan er sowieso van uit dat we in staat zijn een eendaagse profwedstrijd van het niveau van de DELTA Tour te handhaven. Gezien alle steun van sponsoren die we al hebben, maar we gaan ons best doen om toch weer een meerdaagse wedstrijd voor elkaar te krijgen", vertelt Luteijn. "Als het een eendaagse wedstrijd wordt denk ik dat je dat het ene jaar in Zeeuws-Vlaanderen moeten doen en het andere jaar in Midden- en Noord-Zeeland." De organisatie hoopt na september duidelijkheid te hebben over de toekomst.

Luteijn geeft overigens ook aan dat hij binnen nu en een jaar afscheid wil nemen als voorzitter van de organisatie. "Ik vind dat het mijn verantwoordelijkheid is om de continuïteit van de wedstrijd te waarborgen", zegt de 67-jarige Luteijn. "Daarna wordt het tijd om op zoek te gaan naar een opvolger, dat kan in de loop van dit jaar zijn of anders komend jaar."