Oud-wereldkampioen Gaisah wint in Hulst

HULST - Gaisah was de grote publiekstrekker bij de 9e editie van het Pinkstergala op de Piet Vonckbaan in Hulst. De wereldkampioen van 2006 heeft een persoonlijk record van 8 meter 43 en dus rekende de organisatie en het publiek in Hulst op een sprong van meer dan acht meter. "Dat dat niet is gelukt heeft met vermoeidheid te maken", verklaarde Gaisah na afloop. "Ik heb de laatste tijd veel wedstrijden gelopen en ik denk dat ik daarom hier in Hulst niet over de acht meter kwam."
Boekelman Een andere bekende atleet die in Hulst won is achtvoudig Nederlands kampioen kogelstoten Melissa Boekelman. Met een afstand van 17 meter 49 bleef Boekelman (22) ver verwijderd van haar persoonlijk record (18.17 meter), maar ze won wel en verbeterde bovendien haar eigen baanrecord uit 2008.
In de hoofdrubrieken waren er twee Zeeuwen die een medaille in de wacht sleepten. Mariska Bun van de thuisvereniging RKHAV werd derde op de 100 meter, Wouter Jansen uit Oost-Souburg pakte ook brons. Hij deed dat op de 800 meter.