Anthony van Assche kan wereldtopper worden

ZWIJNDRECHT - Van Assche (22) zat in de put toen hij afgelopen jaar het WK in Rotterdam aan zijn neus voorbij zag gaan. "Ik was boos. Vanaf 2005 had ik alle WK's meegemaakt en nu zat ik niet in het team. Het ergste is nog, dat ik nu nog steeds niet begrijp waarom", zegt Van Assche.
Jacobs Zijn oude trainer, Jeroen Jacobs, was het die Van Assche weer gemotiveerd kreeg voor het turnen. In november zochten de twee contact. "Ik heb in het verleden aan een paar jaar met Jeroen samengewerkt en dat loopt gewoon uitstekend. Ik heb het afgelopen jaar met hem meer progressie geboekt dan in de anderhalf jaar daarvoor." Dat blijkt ook uit de resultaten die Van Assche afgelopen weekend bij het NK in Heerenveen neerzette. De Zeeuws-Vlaming was de beste op de meerkamp en aan de ringen. "Anthony is een turner met ontzettend veel potentie", zegt Jacobs. "Als je ziet wat voor progressie hij het afgelopen jaar heeft geboekt, dan belooft dat nog veel voor de komende jaren. Wereldtop? Dat kan hij op de meerkamp en aan de ringen zeker halen."
Volgende week vertrekt Van Assche voor een trainingsstage naar Japan. In de maanden daarna moet hij kwalificatie voor het WK in Tokio afdwingen. Dat toernooi wordt in oktober gehouden.
stage Japan